Volledig scherm

Kruising bij GelreDome vanaf 20.00 uur dicht, zo kun je omrijden

ARNHEM - Het drukste kruispunt van Gelderland, het Nijmeegseplein bij GelreDome in Arnhem, ligt er vanaf 20.00 uur tot maandagmorgen 06.00 uur uit. Hierdoor is Arnhem kort slecht bereikbaar.

„Een unieke samenwerking van drie wegbeheerders: provincie, gemeente en Rijkswaterstaat”, noemt doorstroommanager Ries Zilstra van de gemeente Arnhem de wegwerkzaamheden van dit weekend.

Verkeerslichten
De provincie sluit het Nijmeegseplein om de verkeerslichten te vervangen. Arnhem en Rijkswaterstaat grijpen dat aan om op het De Monchyplein en de John Frostbrug aan te pakken. De automobilist zal het meest last hebben van het werk aan het Nijmeegseplein.

Omleidingen
Het verkeer uit de richting A325 moet er bij de afslag Elden af. Richting Pleyroute of het oosten kan de automobilist rechtsaf de Burgemeester Matsersingel op en via de Pleyroute de reis voort zetten. Verkeer naar het centrum of richting Oosterbeek slaat na de afslag links af de Burgemeester Matsersingel op. Daarna gaat het via de Batavierenweg en de Eldenseweg naar het centrum.

Op het De Monchyplein wordt de kruising wordt opnieuw geasfalteerd en worden een paar nutteloze rijstroken afgesloten, aldus Zilstra. Rijkswaterstaat werkt het asfalt op de John Frostbrug bij.

Brug over
Verkeer vanuit het centrum kan de brug over, maar volgt na de splitsing van de rijbanen van de Nijmeegseweg de linkerbaan. Daarna kan het gemotoriseerd verkeer de weg via de Huissensestraat vervolgen. Omgekeerd kan het verkeer van de Huissensestraat rechts af de Nijmeegseweg op richting het centrum. Daarvoor is slechts één rijstrook beschikbaar.

Bekijk in bijgaande kaart de omleidingen.

Volledig scherm
Het kruispunt Nijmeegseplein bij GelreDome in Arnhem. © Google Streetview
Volledig scherm
De omleidingsroute bij de afsluiting van het Nijmeegseplein in Arnhem. © DG