Volledig scherm
© Thinkstock

Kunstveiling levert 14 mille op voor Arnhemse Voedselbank

ARNHEM - De tweede ronde van de veiling van kunst uit het depot van de gemeente Arnhem heeft ruim 14.000 euro opgebracht.De opbrengst gaat naar de Arnhemse Voedselbank. De veiling van de werken, ooit ingeleverd voor de Beeldend Kunst Regeling (BKR), was in handen van Notarishuis Arnhem.

Directeur Roger von Schükkmann is tevreden over de opbrengst. „Het is een verrassing wat er uit de opslag komt. De beste stukken zijn er inmiddels uitgehaald. Het is voor een goed doel, dus iedere euro is er één."

Hoogste bedrag
​Het hoogste bedrag, 500 euro, is geboden op een beeld van H. Jansen uit 1983. Een werk van F. Doff uit 1971 leverde 320 euro op en voor een zeefdruk van Ad Gerritsen werd 305 euro betaald. Er werden in totaal 395 objecten geveild, op 15 is niet geboden.

November
Het is de tweede van drie veilingrondes waarmee ruim 2.000 werken uit de collectie van de gemeente worden geveild. De eerste ronde, in juni, bracht bijna 15.000 euro op. De derde veiling is eind november.

De gemeente Arnhem heeft via de BKR 11.000 creaties van kunstenaars uit de gemeente ontvangen. De regeling, waarmee kunstenaars door werken in te leveren een uitkering konden krijgen, is in 1987 afgeschaft.