Volledig scherm
Meinerswijk, met in het noorden het bedrijventerrein dat plaats zou moeten maken voor woningen. © Theo Peeters

KWP start 'ja'-campagne voor woningen in Meinerswijk (video)

ARNHEM - KondorWessels Projecten (KWP) is donderdag een campagne begonnen om Arnhemmers ertoe te bewegen 'ja' te stemmen bij het referendum over de toekomst van uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk.Dat is op woensdag 30 november.

Om mensen te informeren over het onderwerp van de volksraadpleging voert KWP campagne onder de titel 'Ik stem ja. Ja, natuurlijk!'.

Burgercoalitie
In een video met een aantal bekende gezichten uit het Arnhemse wordt de visie voor het gebied uitgelegd, als tegenwicht voor de video en campagne 'Stem met je hart' van de Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk, aanjagers van de volksraadpleging.

Video
„We merken dat heel veel mensen niet weten waarover het referendum gaat”, zegt Roy Hasselerharm. „Daarom hebben we deze video gemaakt.”

KWP roert zich ook op sociale media zoals Facebook. Onder het kopje 'Wist je dat...' worden onderdelen van de visie uitgelegd.

Woningen
Struikelblok voor de burgercoalitie in die visie is de ruimte die is opgenomen voor 250 grote tot 350 kleinere woningen op het huidige bedrijventerrein in Meinerswijk en op Stadsblokken. Woningbouw ziet de Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk niet zitten.

Stem NEE tegen het voorgenomen raadsbesluit: tégen woningbouw maar vóór ontwikkeling. STEMmetjehart.nl
Meer informatie? ga naar www.stadsblokkenmeinerswijk.nl