Volledig scherm
De Europaweg wordt verdubbeld tussen de Sicco Mansholtweg en de A18. Hier de kruising met de Bedrijvenweg. © Theo Kock

Laatste stuk Europaweg in Doetinchem verdubbeld

DOETINCHEM - Het Doetinchemse college van b en wwil het laatste stuk van de Europalaan verdubbelen.

Het gaat om het stuktussen de Sicco Mansholtweg en de A18. Op die manier moet een einde komen aan de dagelijkse opstoppingen op die weg.

Mobiliteitsvisie
Het staat in de Mobiliteitsvisie 2016-2020, waarin het college de richting schetst die het op wil met het verkeer in de komende tien jaar. Het stuk moet nog door de raad worden goedgekeurd. Het college wil ook de kruising Terborgseweg-J.F.Kennedylaan overzichtelijker maken. Verder worden er veel maatregelen aangekondigd ten gunste van de fiets.

Benadering
Erspreekt ook een andere benadering van verkeersproblemen uit de visie. „Als er vroeger een probleem was met de doorstroming, gingen we standaard asfalt bijdraaien", zegt wethouder Peter Drenth (verkeer). „Die tijd is voorbij. We kijken nu ook naar andere oplossingen. Je kunt ook afspraken maken met de scholen, die dan bijvoorbeeldniet allemaal tegelijk beginnen."

In De Gelderlander van vrijdag 21 oktober een uitgebreide reportage over het Mobiliteitsplan, met kaart van de belangrijkste maatregelen. Ook te lezen in de e-paper.

Volledig scherm
De kruising Terborgseweg-J.F.Kennedylaan, bij het station, wordt overzichteliijker gemaakt. © Theo Kock

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo