Volledig scherm
© ED

Langer betaald parkeren in centrum Tiel

TIEL - Met het openen van de nieuwe parkeergarage van de Westluidense Poort medio volgend jaar moeten parkeerders straks tot 22.00 uur betalen.Nu geldt het betaald parkeren in de binnenstad tot 18.00 uur, met uitzondering van de koopavond op donderdag. Dan betalen bezoekers tot 21.00 uur in het centrum.

Op zondag blijft het parkeren in het centrum gratis.

Overal betalen
Voor alle terreinen in Tiel waar betaald parkeren is moeten bezoekers vanaf de opening van de garage voor het tijdvak van 18.00 tot 22.00 uur 3,50 euro betalen. De gedachte is dat er anders 's avonds niemand meer in de betaalde parkeergarage gaat staan. Hierin zijn 580 parkeerplaatsen beschikbaar.

Binnenstadbewoners
Naast bezoekers van horeca en de schouwburg, komt de rekening terecht bij de visite van binnenstadbewoners. Reden voor de Tielse Binnenstad Vereniging om bezwaar te maken.

De vereniging die in 2015 is opgericht en ruim 100 leden telt, wil dat er een bijzondere regeling voor de bewoners komt. Bijvoorbeeld een kraskaart zoals die ook voor het vergunningparkeren in de straten rond het centrum beschikbaar is. Die kosteneen euro per dag.