Volledig scherm
Foto: Rolf Hensel

Lauwe reactie op fusieplan korfbalclubs Duko en Wesstar

DUIVEN/ WESTERVOORT - Het voornemen van de korfbalverenigingen Duko en Wesstar om te fuseren, is lauw ontvangen door hun gemeenten. De clubs willen in het Horsterpark een nieuwe accommodatie met drie kunstgrasvelden, maar de sportwethouders juichen niet.

Zij betwijfelen of het plan financieel haalbaar is.

Kunstgras
Het Duivense Duko heeft problemen met twee kunstgrasvelden. Het 18 jaar oude hoofdveld is 'op' en daarom afgekeurd. Het tweede veld heeft voor één jaar dispensatie gekregen, maar was drie jaar geleden eigenlijk al aan vervanging toe.

Daarnaast ziet de 150 leden tellende vereniging talenten naar elders verkassen.

Kleine club
Het Westervoortse Wesstar heeft nog slechts 80 leden en speelt niet meer competitie, maar recreatief-competitief. Voor beide partijen is samensmelten dus een logische stap.

Noodzaak
Hoewel Duiven en Westervoort de noodzaak van een fusie onderkennen, staan zij niet te juichen. Ze hikken vooral aan tegen het plan voor een naar schatting 1 miljoen kostende nieuwbouw met drie velden in het Horsterpark.

Lees meer over de bezwaren tegen de fusie in de papieren krant, editie Liemers van 12/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.