‘Leenstelsel dwingt scholieren tot tussenjaar’

Na de laatste eindexamens vandaag sluiten meer dan 200.000 Nederlanders hun middelbare schooltijd af. Maar doorstuderen? Een recordaandeel scholieren stelt dat nog even uit. Het percentage jongeren dat eerst een tussenjaar neemt is sinds 2008 gestegen van 6,7 naar 10,5 procent. 

4 reacties

 • Loth Veen

  2 jaar geleden
  Intermijn biedt een programma aan, speciaal voor jongeren met een tussenjaar. Tijdens het programma werk je aan persoonlijke ontwikkeling en maak je een studiekeuze.
 • Tom Dekker

  2 jaar geleden
  Op zoek naar een goeie invulling van je tussenjaar? Hier vind je interessante mogelijkheden: https://www.studiekeuzemaken.nl/tussenjaar/
 • Klaas1

  2 jaar geleden
  Best wel medelijden met de studenten , zitten al vol met klimaat angst en nu ook nog met rente angst
 • Lowie

  2 jaar geleden
  Er is ook veel te veel keuze. Opleidingen zouden weer veel breder moeten zijn, zodat je meer kanten uit kunt na afronding van je studie. Nu leiden veel ‘studies’ op tot maar één bepaald beroep. En er is een overdaad aan niet-vakgerichte kulvakken, die ook nog eens een groot deel van je studiepunten vormen.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.