Volledig scherm
Ambulance en de politie voor de school in Arnhem, waar een leerling in de nek werd gestoken. © Roland Heitink

Leerling opgepakt voor steekpartij op school voor speciaal onderwijs

ARNHEM - Een leerling op scholengemeenschap Mariëndael aan de Middachtensingel in Arnhem is woensdag neergestoken door een medeleerling. De school meldt woensdagavond dat een meisje een jongen uit haar klas neerstak. Het slachtoffer zou in zijn wang of nek zijn gestoken. Schooldirecteur Edward Elenga bevestigt het steekincident.

Ouders van de overige leerlingen op de school zijn via een e-mail op de hoogte gebracht van het incident. Elenga bevestigt dat de dader van het incident is aangehouden. Personalia worden door de school en de politie niet vrijgegeven.

Gewond
Het incident vond plaats in een rustig gedeelte van de school. Elenga: „In het begin van een korte pauze ging het mis. De meeste leerlingen waren op dat moment in de aula. Het slachtoffer kon zelf naar de ambulance lopen. Het gaat naar omstandigheden goed met het slachtoffer. We krijgen continue updates van het ziekenhuis over zijn toestand.” Het slachtoffer was woensdagavond weer thuis.

Getuigen
De andere leerlingen hebben weinig hinder ondervonden van het incident. Tijdens de aanhouding van de dader werden de andere leerlingen binnengehouden. „Gelukkig hebben zij niet veel van het incident meegekregen. We hebben veel leerlingen met autisme en angststoornissen. Het is beter als zij niet veel van het incident meekrijgen. Zoals we het nu kunnen inschatten is er niemand getuige geweest van het steekincident.”

De aanleiding voor de steekpartij is nog onduidelijk. De politie onderzoekt het incident. Volgens Elenga is op dit moment alles weer rustig op het Mariëndael.

Mariëndael is onderdeel van De Onderwijsspecialisten en is een school voor speciaal onderwijs. Op de school zitten zo'n 400 leerlingen.