De gewelfde stationshal in Arnhem, die zo lek als een mandje blijkt te zijn
Volledig scherm
PREMIUM
De gewelfde stationshal in Arnhem, die zo lek als een mandje blijkt te zijn © anp

Lekkages, scheuren en trillende muren: niet alleen de Arnhemse stationshal heeft last van een constructiefoutje

ARNHEM - Analyseren, doorrekenen, controleren, toetsen. Anno 21ste eeuw wordt bij de bouw van een groot gebouw alles gecheckt door de architect én de aannemer. Toch sluipt er nog steeds hier en daar een foutje in het ontwerp of in de constructie van een bouwproject. En zo'n foutje blijft meestal niet zonder gevolgen.

9 reacties

 • Burger Zorgzaam

  1 maand geleden
  Technische opleidingen zwaar onder niveau, weten gewoon niet wat ze ontwerpen, en dan krijg je dit soort problemen bij nieuwbouw.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Vroeger bouwden we stationshallen met een recht dak en recht opstaande muren. Al die rondingen en schuin lopende daken is duur en gevaarlijk... dit zorgt voor trillingen, scheuren en lekkages.
 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Als je dit allemaal zo opnoemt, lijkt het als of bouwend Nederland niks goeds kan doen, maar het is ook vaak de opdrachtgever, lees het rijk die boter op het hoofd heeft. Gebrek aan kennis, onvoldoende tot geen controles, gen overzicht hebben oa de kosten, onrealistische eisen en randvoorwaarden, altijd zo goedkoop mogelijk, onvoldoende budget, belachelijke tijdsdruk. Prestige druk en ga zo maar door. En dan maar vreemd vinden, dat het in de uitvoering fout gaat.
 • Bas van Berkel

  1 maand geleden
  Architecten veroorzaken inderdaad grote ellende, ook in woongebouwen.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Johan, die prijzen worden door de branche zelf uitgereikt. Bennie van Berkel wint de prijzen alleen om zijn naam, niet om de functionaliteit of kwaliteit van gebouwen.