Volledig scherm
Leo de Wit zet zich al 42 jaar in voor Reehorst. © Herman Stöver

Leo de Wit kent iedereen bij Reehorst

EDE - Handbaladept Leo de Wit (68) is een echte Hagenees.Tot zijn 25ste leeftijdsjaar handbalde hij in de stad achter de duinen, maar toen kwam hij via zijn werk in Ede terecht. Sindsdien is hij ruim 43 jaar lid van HV Reehorst. De Wit zet zich elke dag in voor de club.

Functies
„Bij de vereniging ben ik op dit moment manager technische zaken. Ik moet zeggen, bestuurszaken zijn niet per se de leukste dingen om te doen, maar ze moeten wel gebeuren. Ik neem een aantal van die taken graag op mij. Ik ben iedere dag een behoorlijke tijd met de club bezig. Naarmate ik een dagje ouder word, hevel ik zo nu en dan werkzaamheden over. Naast mijn bestuursfunctie geef ik ook jeugdtrainingen en handballessen op basisscholen."

HV Reehorst
„De club is een beetje mijn kindje is geworden. Er is geen lid dat ik niet ken en volgens mij kan ik met iedereen goed opschieten. De gezelligheid in combinatie met het spel maakt deze vereniging leuk. Zo leuk, dat we zelfs in de zomer vaak nog trainen. Ja, ik train nog weleens mee met de senioren. Het is goed om met mijn leeftijd in beweging te blijven."

Kantine
„Ik kan wel vaststellen dat de kantine ons financieel gezien heeft gered. We zijn eigenaar van de kantine in sporthal de Reehorst en mede dankzij die inkomsten kunnen we de zaal zo'n negen uur per week afhuren. Zes jaar geleden was de kantine nagenoeg failliet en via een veiling hebben we die in eigen beheer kunnen krijgen. We hebben veel fantastische vrijwilligers, die regelmatig bardiensten draaien voor andere verenigingen. Het is een feit dat de Reehorst binnen enkele jaren zal worden gesloopt. Ik hoop dat er een oplossing komt. We hebben veel gedaan voor deze sporthal, dus ik neem aan dat de gemeente mededogen heeft met ons."

Jeugd
„Het is erg leuk om met kinderen te werken, zeker als ze gemotiveerd zijn. We zijn ook bezig met een schooltoernooi. Basisscholen kunnen zich hiervoor inschrijven, ook voor trainingen die wij verzorgen. Ik geniet ervan als ik zie dat jeugdleden of andere kinderen plezier beleven aan handbal. En je bent nooit te oud om te beginnen met handbal. Ik begon als 18-jarige. Ik kon er destijds geen hout van. 'Doe gewoon je best, de feeling komt vanzelf', zeg ik daarom ook altijd tegen jeugdleden."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan opdg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo