Prinsjesdag 2019. Anno nu is alles anders: geen koets, maar ook geen kabinet. Ook geen miljoenennota met inhoud. Wat wel? Een formatie die almaar niet opschiet.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinsjesdag 2019. Anno nu is alles anders: geen koets, maar ook geen kabinet. Ook geen miljoenennota met inhoud. Wat wel? Een formatie die almaar niet opschiet. © ANP

Leve de koning? Of: heb meelij met de burger? Zes meningen over Prinsjesdag en ons vertrouwen in Den Haag

Een leeggelopen demissionair kabinet met een halfbakken miljoenennota op Prinsjesdag. Leve de koning? Of is het meer: heb meelij met de burger? Het vertrouwen in de politiek in Den Haag lijkt op diepvriesniveau te zitten. ,,De huidige ministers moeten allemaal weg.’’

11 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Je hoeft absoluut geen meelij met het Koningshuis te hebben. Ze kunnen er gewoon mee ophouden als ze dat echt zouden willen. Volgens mij vinden ze het wel prima zo. Vrijheid van meningsuiting is maar klein bier tegenover de privileges en het aanzien die de rol van Koning met zich meebrengt. Overal zitten ze op de eerste rij en als ze even willen ‘verdwijnen’ doen ze dat ook gewoon….
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Ja dat bedoel ik Anton, mensen een hart onder de riem steken als de kelder onder gelopen is enzovoort, ik waardeer dat. En dat bezit enzo, er wordt veel terugverdiend als hij op staatsbezoek is met in zijn kielzog de handelsmissies.
 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  Mark Pier, betrokken bij het volk als in hoe precies? Heeft hij qua bezit of privileges ooit een gebaar gemaakt naar t volk en zo ja hoe dan? En dan bedoel ik niet even zwaaien of langs gaan bij een getroffene van het een of ander... Je mag verwachten dat dat bij de functie/positie en bijbehorend loon (en de rest) hoort.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Tuurlijk, er zal altijd wel iets te zeuren zijn over de Koning. Geld en bezit of het jagen zijn soms punt van discussie, maar ik vind hem betrokken bij het volk in voor en tegenspoed.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  6 op de 10 Nederlanders heeft geen vertrouwen meer in Rutte, de Jong en dit kabinet. ondertussen gaan ze lekker verder met geld strooien naar het bedrijfsleven en blijven ze met idiote Corona maatregelen komen…. wanneer stopt deze onzin?