Volledig scherm
Het Nederlands Forensisch Instituut aan het werk in Ede. Foto: DG

Lichaam van gedode Edese (19) voor sectie naar Den Haag

EDE - Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 19-jarige Edese Willianne van Stempvoort is nog in volle gang. Deze donderdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Dat gebeurt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.

Rechercheurs zijn donderdagochtend nog bezig bij de woning waar ze werd gevonden aan de Agnietendaal. Meerder busjes van de recherche en een bus van het NFI staan voor de deur.

Verdachte
Ook bij het huis van de 20-jarige verdachte aan de Veenderweg in Ede wordt nog volop onderzoek gedaan. Politiemannen in witte pakken zijn bezig spullen in kratten te stoppen. Voor de deur staat een trailer van de politie.

'Iets van ruzie'
Dinsdagavond zag overbuurman John de Boer een ambulance aan de Agnietendaal staan en had door dat er iets mis was. „Eén van de huurders stond op haar sokken buiten. Ik heb het meisje opgevangen. Ze zei dat ze iets van een ruzie had gehoord. Toen ze uit het raam keek, zag ze politie en ambulance en moest ze het huis uit.”

Rustig
De woning is nog altijd afgezet met roodwitte linten en aan het zicht onttrokken door hekken bekleed met zwart plastic. Een buurvrouw weet dat de moeder van het meisje tot voor kort bij een groentezaak in de buurt werkte en dat de vader twee bloemenwinkels heeft. Het gezin is lid van de kerkelijke gemeente De Ark in Ede. Het gezin en de buurt worden omschreven als rustig.

Keurig meisje
De Facebookpagina van Willianne schetst het beeld van een keurig, rustig meisje dat zich in oktober al verheugt op kerst. Ze volgt vlogger Enzo Knol en en deelt met haar Facebookvrienden dat haar kamer een bende is en dat ze dus moet opruimen. Ze was recent begonnen met een lifestyleblog. Ook meldde ze online dat ze met haar stage was gestopt.

Volledig scherm
Mannen in witte pakken onderzoeken de woning aan de Veenderweg in Ede waar de verdachte woont. Foto: DG

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo