Volledig scherm
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. © Jan van den Brink

Locatie ziekenhuis Doetinchem opnieuw ter discussie

DOETINCHEM - Een groep mensen stelt de locatie van het nieuw te bouwen Slingeland Ziekenhuis ter discussie. Onder de noemer 'Kans voor de Achterhoek' houdt de groep woensdag 16 november een avond waarin wordt gesteld dat het Wedeo-terrein de meest geschikte locatie is voor het nieuw te bouwen Slingeland Ziekenhuis.

Kans voor de Achterhoek komt deels voort uit de Doetinchemse fractie van GroenLinks. De partij is vanaf het eerste moment tegen het plan van de directie van het Slingeland dat het ziekenhuis wil bouwen buiten de stad aan de oostelijke afrit van de A18.

„Maar dit is geen pure actie vanuit GroenLinks”, zegt fractielid Marcella Heerenveen. „Er zitten ook mensen in die niet bij GroenLinks horen maar ook bijvoorbeeld ondernemers.”

Beste locatie
Uit hoeveel mensen Kans voor de Achterhoek bestaat wil Heerenveen niet zeggen en ook niet wie er, behalve zijzelf, deel van uitmaken. „Het ziekenhuis is een groot bedrijf in Doetinchem waartegen mensen zich in openheid niet graag uiten”, zegt Heerenveen.

„Dat is tenminste onze ervaring. 16 november zal in elk geval duidelijk worden wie er nu naar voren stappen. Bovendien hopen we dan meer geluiden uit de samenleving te horen over wat de beste locatie voor het ziekenhuis is.”

Hotel Villa Ruimzicht
De avond wordt 16 november (aanvang 19.30 uur) gehouden in Het Witte Huis van Hotel Villa Ruimzicht aan de Kruisbergseweg.