Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Foto: Bert Beelen

Longfonds: ‘Superslecht idee om extra hout te gaan stoken’

NIJMEGEN - Meer mensen gaan de houtkachel gebruiken om hun huis te verwarmen vanwege de hoge gasprijzen, zo is de verwachting. Het Longfonds, de GGD’s en de brandweer vrezen voor de gevolgen.

32 reacties

 • Jaap De Graaf

  3 maanden geleden
  @John, artikel gaat over houtstook en niet over rokers? Jij mag overigens mijn plaats op het terras hebben hoor, ik kan dat niet meer betalen. Kan je gezellig met de andere niet-rokers klagen en zeuren.
 • John Bluhmen

  3 maanden geleden
  De beste plekken op het terras zijn voor de rokers. Interesseert ze geen hol of jij er last van hebt. Geen enkel empatisch vermogen door al die addictieven in een peuk. Op naar de COPD…
 • R. Fluit

  3 maanden geleden
  Wat Mient zegt.............. Mensen die nat en/of geimpregneerd hout stoken verpesten het voor de rest. Voor de mensen die het er niet mee eens zijn: richt je pijlen op Tata Steel (dit kan echt niet meer). P.S. Ik stook ovengedroogd elzen hout en pinikai briketten (geperst eikenhout).
 • Voorst Rijk

  3 maanden geleden
  @Ceciel Buijser: precies. Het is puur egoïsme.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  @Tony Peters, ik snap niks van jouw reactie. Wat hebben aardappelen hier mee te maken? Waarom is het verlangen naar schone lucht (heel fijn als je, zoals jij, lekker wilt leven) opeens woke? En waar staat dat wie dan ook houtstook wil verbieden? Het valt me op dat heel veel mensen enig empathie ontberen tegenwoordig. Wel alles overhebben voor mensen met een zwakke portemonnee, maar niet voor mensen met een zwakke gezondheid. Alsof die laatsten dit expres doen om hùn feestje te verpesten. Raar.
 1. LIVE | Britse geheime diensten: ‘Slechts kwart van Russen steunt voortzetting gevechten’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Britse geheime diensten: ‘Slechts kwart van Russen steunt voortzet­ting gevechten’

  Het Kremlin zal het waarschijnlijk steeds moeilijker krijgen de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen tegenover de eigen bevolking. Nog maar een kwart van de Russen staat achter de aanvalsoorlog, blijkt volgens de Britse inlichtingendiensten uit gelekte gegevens van de Russische federale beveiligingsdienst. In april was dat nog 80 procent. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.