Volledig scherm
Aan de Bleijenbeekhof en de Aasterbergstraat zijn van achttien woningen loodflappen gestolen. © Hennie van Duivenbooden

Loodflappen gestolen van achttien woningen in De Laar

ARNHEM - Van achttien woningen aan de Bleijenbeekhof en de Aasterbergstraat in de Arnhemse wijk De Laar zijn loodflappen gestolen die tussen het woonhuis en het platte dak van de garage zaten. De diefstal werd ontdekt door een bewoner van de Bleijenbeekhof. Bij eenrondje door de buurt bleken meerder buurtbewoners gedupeerd.

Volgens de politie zijn de loodflappen waarschijnlijk in de nacht van vrijdag op zaterdag weggehaald. Alle getroffen bewoners is geadviseerd aangifte te doen. Veel van hen hebben dat al gedaan.

Zichtbaar
Bewoner van de Bleijenbeekhof Hennie van Duivenbooden vermoedt dat meer buurtbewoners slachtoffer zijn, maar dat niet iedereen de diefstal al heeft opgemerkt. De loodflappen zijn van de muur getrokken op een plek waar dat vanafde straat niette zien is.

Kostenpost
Loodflappen zitten ingemetseld in de muur en voorkomen dat er lekkage ontstaat. De buurtbewoners zien zich door de diefstal voor een flinke kostenpost gesteld.

Oogje in het zeil
De politie heeft geen vergelijkbare aangiftes binnen uit andere straten in dezelfde wijk of in wijken in Arnhem. „We hebben de zaak in onderzoek en houden een extra oogje in het zeil", aldus een woordvoerder.

Volgens de website loodprijs.net ligt de prijs voor oud lood op ongeveer 1,20 euro per kilo.