Volledig scherm
Bezoekers aan de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden staan in de rij om te kijken naar een mock-up van de F-35

Luchtmachtdagen 2017 in Volkel geschrapt

CUIJK/ VOLKEL - De Luchtmachtdagen 2017 die op de vliegbasis Volkel gehouden zouden worden, gaan niet door. Dat werd woensdagavond gemeld in het overleg tussen omwonenden, luchtmacht en bestuurders uit de regio, in het gemeentehuis in Cuijk.

Volgens Rob van den Heuvel van de Koninklijke Luchtmacht heeft defensie onvoldoende tijd om de jaarlijkse publieksdagen voor 2017 te organiseren.

Honderdduizenden bezoekers
De Luchtmachtdagen zijn elk jaar goed voor enkele honderdduizenden bezoekers. Dit jaar waren die op de basis in Leeuwarden. Daar trokken de dagen 280.000 mensen. In 2017 zou Volkel gastheer zijn.

Volgens Van den Heuvel kost hetevenement enorm veel tijd en mankracht. Geldgebrek speelt geen enkele rol, maar de woordvoerder zegt dat Defensieeen adempauze wil inlassen en de brede inzet van de luchtmacht wil herstellen. „Na de inzet in onder meer het Midden-Oosten is een adempauze nodig om alles weer op orde te krijgen.”

Personeel
Defensie gebruikt de Luchtmachtdagen onder meer om nieuw personeel te werven. Van den Heuvel zegt dat het leger nog steeds op zoek is naar goed personeel maar dat er andere manieren gevonden moeten wordenom aan mensen te komen.

Van den Heuvel neemt het commando op vliegbasis Volkel op 1 november over.

Of de Luchtmachtdagen in 2018 worden gehouden, is ook nog onzeker.

Volledig scherm
Vliegbasis Volkel.