Volledig scherm
Fort Beneden-Lent aan de Oosterhoutsedijk. © Gerard Verschooten

'Maak Fort Beneden Lent ontmoetingsplek Waalsprong'

LENT - De anti-kraakwachten die in Fort Beneden Lent zitten, zijn een petitie gestart om dit 'verborgen rustoord' als een ontmoetingsplaats voor de snel groeiende Waalsprong veilig te stellen. Ze hebben samen met enkele gelijkgestemden de Stichting Fort Beneden Lent opgericht.

Ze willen dat het fort 'straks in een stenige omgeving bijzondere rust kan bieden aan al die nieuwe Waalsprongbewoners', staat in hun onlinepetitie gericht aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het fort. Ze benadrukken dat hun inzet er niet op gericht is 'een woonplek voor zichzelf veilig te stellen'.

Restaureren
Ze willen hier zeker nog wel enkele jaren wonen, maar vooral om hun plannen voor het fort verder te ontwikkelen. Ze willen het kruitgebouw en de officierswoning restaureren, het groen onderhouden en verbeteren, werkplaatsen en moestuinen opzetten en kleinschalige culturele activiteiten organiseren, zoals muziekoptredens en exposities.

Horeca
Natuurlijk mag daar ook horeca bij. Maar ze waarschuwen voor te veel commercie. 'Niet nog een wijnfort' hebben ze boven hun petitie staan, een verwijzing naar dat andere fort, Fort Boven Lent.

Lees meer over het fort in De Gelderlander van zaterdag 22 oktober of in de e-paper.