Maatregelen tegen ‘wildgroei’ aan bedrijfjes die honden uitlaten

VELP - Er komen steeds meer bedrijfjes die honden uitlaten. Dat levert in sommige natuurgebieden problemen op. Natuurmonumenten en de dierenwinkelbranche komen met maatregelen. 

Volledig scherm
© Marc Pluim

‘Bang voor honden?, vraagt Connie van Leeuwen (55) van hondenuitlaatdienst Beestenboel uit Duiven. Met haar hand op de klink van haar bus, tuurt ze in de verte tot de parkeerplaats leeg is. Dan trekt ze de zijdeur open en prompt stormt er een hond uit. De rest wacht op zijn beurt in benches.  

Van Leeuwen maakt een hoog, rollend geluid met haar tong en graait in een heuptasje. Als een zaaier strooit ze brokken om zich heen en houdt zo de meute bij elkaar of leidt die naar de kant als er wandelaars passeren. Op een vast punt telt ze haar honden; het zijn er twaalf, ‘wel een gemiddelde’. Dan loopt ze verder het Rozendaalse Veld in met zijn stuifduinen, donkere hei, vuurrode struiken en alle soorten honden, die de ruimte en vrijheid tegemoet rennen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Willem IIWIL
away logo