Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein ter Hark-Houttuin verloor haar dochter Madelon door zelfdoding. © Marc Bolsius

Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.

Op het station van het Groningse Haren zette Marjolein ter Hark-Houttuin haar dochter op de trein naar Tilburg waar ze studeerde. Dat beeld van Madelon, hoe ze met haar zwarte koffertje instapte. Een beeldschoon meisje met azuurblauwe ogen en lang blond haar, 22 jaar. ‘Dag mam’. Na een lange depressieve periode leek het beter te gaan. Ze zou haar studie Musicaltheater aan Fontys hervatten. En afmaken dit keer, nog maar een paar maanden, de laatste loodjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De vele gezichten van ‘superhacker’ Rian van Rijbroek uit Veghel
    PREMIUM

    De vele gezichten van ‘superhac­ker’ Rian; de muze van de oud-spon­sor van De Graafschap

    De Twentse ondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink, die met zijn bedrijf Centric De Graafschap sponsorde, is al meer dan een jaar in de ban van Rian van Rijbroek. Wie is deze 50-jarige Brabantse? Is ze echt geheim agente en superhacker, zoals ze zelf beweert? Is ze de ‘lieve en integere vrouw’ die Sanderink in haar ziet? Is ze een golddigger? Of gewoon een heel verwarde vrouw uit Veghel?

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
RUST
0-0
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
RUST
1-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
19:45
Willem IIWIL
away logo
home logo FC UtrechtUTR
20:45
PSVPSV
away logo
home logo VVV-VenloVVV
20:45
VitesseVIT
away logo