Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Man (19) die seks had met 12-jarig meisje tijdens de nachtdienst van haar vader is uitzondering voor de rechter

ARNHEM - Het mag niet volgens de wet: alleen een taakstraf opleggen bij een zedenzaak. Toch deed de Arnhemse rechtbank het vrijdag bij een 19-jarige inwoner van Apeldoorn die afgelopen april twee keer seks had met een 12-jarig meisje in Renkum.

8 reacties

 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk rechter geworden door zegeltjes van de supermarkt te sparen.
 • Alex Klein

  2 maanden geleden
  Onze rechters staan zo ver van realiteit af en spelen tegenwoordig zelfs voor psycholoog, milieudeskundige en belastingambtenaar. De ene onbegrijpelijke uitspraak na de andere en het volk moet weer gebukt verder door het leven.
 • Anne Hout

  2 maanden geleden
  “ Bij Pluryn hadden ze hem inmiddels op de telex gezet omdat hij was weggelopen. Ze maakten zich zorgen omdat duidelijk was geworden dat hij contact had met minderjarigen.” Pluryn zal zich toch niet voor niets hierover zorgen hebben gemaakt? Dat betekent volgens mij dat de jongen een risicofactor is en dan lijkt het mij niet slim dat er zo’n milde straf wordt opgelegd. Hoe kan hij nu nog snappen dat zijn neigingen verkeerd zijn en dat hij die meisjes echt schade toebrengt?Domme rechter, dus.
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Dat geeft weer aan dat je zoiets ongestraft mag doen. Wat een rechtspraak! En de verantwoordelijken bij Pluryn zouden hun straf ook niet moeten kunnen ontlopen, want daar begint het. Hij loopt weg. Dus er is geen enkel toezicht op.
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  De enigen die hier verward zijn werken voor justitie..