Volledig scherm
De cabine van de vrachtwagen brandde volledig uit. © Jeroen Verbueken

Man (44) uit Meteren omgekomen bij ongeval op A15

METEREN - Een 44-jarige chauffeur uit Meteren is dinsdagmorgen om het leven gekomen bij een ongeval op de A15 bij het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. De man reed bij werkzaamheden tegen een groot waarschuwingsbord op een pijlwagen – een zogenaamde absorptiewagen – van één van zijn collega's. Vermoedelijk reed het slachtoffer zelf ook in een pijlwagen.

Toen de man tegen de pijlwagen gebotst was, vloog zijn vrachtwagen in brand. De hulpdiensten waren niet op tijd om het slachtoffer nog te kunnen redden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, brandde de vrachtwagen al hevig. Twee werklui hebben nog geprobeerd de chauffeur te bevrijden: ze sloegen de ruiten in en forceerden de deuren. Tevergeefs, de man uit Meteren is overleden.

Pijlwagen
In de pijlwagen die geramd werd zat een 55-jarige man uit Culemborg. Hij raakte door de aanrijding gewond aan zijn hoofd en is behandeld door ambulancepersoneel. Hij en de twee mannen die aan het werk waren, met de lichtmasten bij de snelweg, zijn collega's van het slachtoffer.

De brandweer heeft de brandende vrachtwagen geblust. De berging verliep volgens de politie moeizaam. De voertuigen die betrokken waren bij het incident worden naar de dichtst bijzijnde parkeerplaats versleept.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© Arjan Stoop, twitter