Volledig scherm
© Thinkstock

Man blijft weg met fiets van 1.100 euro na proefrit in Westervoort

WESTERVOORT - Bij Reerink Rijwielen in Westervoort is woensdageen fiets ter waarde van 1.100 euro meegenomen voor een proefritje en daarna niet teruggebracht. De fietsenwinkel heeft een video van de dief op Facebook geplaatst in de hoop de fiets terug te krijgen.

De man kwam die dag aan het einde van de winkel aan de Dorpstraat binnen en wilde een gebruikte fiets kopen. „Meestal vragen we om een legitimatiebewijs, maar zoals dat in de verkoop wel vaker gaat,maak je wel eens een uitzondering”, zegt Frank Reerink van de fietsenzaak. „Helaas maakten we nu een uitzondering.”

Per ongeluk
Toen de man na een half uur nog niet teruggekeerd was, kregen de verkopers argwaan. „We hadden het gevoel dat het niet in orde was, maar iemand direct van diefstal beschuldigen doen we niet. Het is wel vaker gebeurd dat men bij een proefrit per ongeluk na sluitingstijd pas terug is. In die gevallen is de fiets altijd de volgende ochtend teruggebracht.”

Aangifte
Op vrijdag was Reerink het zat. De dief had genoeg tijd gehad om de fiets terug te brengen, aldus de verkoper. „Toen heb ik een video van de man op Facebook geplaatst. Dat is massaal gedeeld. We hebben nu een idee wie het is en gaan maandag aangifte doen.”