Volledig scherm
© Stockfoto

Man komt klaar op broek cafébezoekster: werkstraf geëist

BERG EN DAL/ ARNHEM - Een 32-jarige man uit Berg en Dal was zo onder de indruk van schaars geklede danseressen in een café op de Arnhemse Korenmarkt, dat hij spontaan klaarkwam. Zijn zaadlozing kwam terecht op de broek van een cafébezoekster, die aangifte deed vanwege aanranding.

„Het is niet goed te praten, maar het was een heel opwindend tafereel”, verklaarde de man dinsdag voor de strafrechter in Arnhem. „Het gebeurde voor ik er erg in had.”

Camerabeelden
Op camerabeelden uit het café is echter te zien dat de man de rits van zijn broek opent, vervolgens de hand aan zichzelf slaat en ten slotte vlak achter het slachtoffer gaat staan om te ejaculeren. „Het lijkt erop dat u haar bewust opzocht”, legde de strafrechter hem voor.

Schoonouders
De rechter zag in het dossier dat de man zich vaker op openbare plekken heeft laten gaan, bijvoorbeeld bij zijn schoonouders. „Hebt u er wel eens over nagedacht dat mensen daar misschien wel van schrikken?”

De man verklaarde dat spanningen op werk mede de oorzaak waren voor het incident op de Korenmarkt: “Ik kon mezelf niet in de hand houden, anders was het natuurlijk nooit zover gekomen.”

Het slachtoffer gooide direct na de zaadlozing een glas bier over de man heen. Tegen de politie vertelde ze: „Ik was pas vijf minuten in de kroeg. Het kan niet waar zijn dat ik dan zoiets meemaak.”

Werkstraf
De man heeft een blanco strafblad. De officier van justitie eiste tegen hem een werkstraf van 50 uur en een voorwaardelijk gevangenisstraf van drie weken.

De rechtbank doet uitspraak op dinsdag 1 november.