Volledig scherm
© Politie/Twitter

Man rijdt nietsvermoedend uur lang met auto vol hakenkruizen

LICHTENVOORDE - De auto van de 69-jarige André Waalderbos uit Lichtenvoorde is maandagavond met hakenkruizen en een pentagram beklad, maar dat had hij aanvankelijk helemaal niet door. Nietsvermoedend maakte hij een uur durende rit met zijn bekladde auto, van Ede naar Lichtenvoorde.

Hij was als voorzitter van de Lotusvereniging op bezoek bij een bestuurslid in de Edese wijk Veldhuizen. Daar zijn maandagavond minstens vier auto's, een bushokje en een viaduct beklad met onder meer hakenkruizen en een Davidster.

Kennis
Ook zijn auto was aan de beurt.Hij zegt ook onderweg niets gemerkt te hebben, kreeg ook geen signalen van medeweggebruikers.

„Ik werd vanmorgen gebeld door een kennis die mijn auto op de parkeerplaats aan de Goudenregenstraat zag staan. Het was wel even schrikken, die hakenkruisen, dat deed me wel wat”, vertelt een geschrokken Waalderbos.

'Puur vandalisme'
„Toen ik zag dat de auto als enige in de omgeving beklad was werd duidelijk dat het in Ede gebeurd moest zijn. De auto staat nu bij de garage, morgen komt iemand van de verzekeringsmaatschappij er naar kijken. Nee, dit is niet persoonlijk bedoeld geweest, het was puur vandalisme.”

Volledig scherm
© Politie/Twitter