Volledig scherm
De auto is door de klap zo goed als in tweeën gescheurd. © Roland Heitink

Man uit Cuijk (21) overleden bij zwaar ongeluk op A73 bij Nijmegen

NIJMEGEN - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A73 bij Nijmegen is donderdagmorgen een 21-jarige automobilist uit Cuijk om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het voertuig is ter hoogte van de Weteringweg van de snelweg geraakt, tegen een boom gereden en vervolgens bijna in tweeën gescheurd. De bestuurder is daarbij uit het voertuig geslingerd en in een naastgelegen sloot terechtgekomen.

Een omstander die toevallig in de buurt aan het werk was heeft eerste hulp verleend. Hij heeft direct geprobeerd het 21-jarige slachtoffer uit het water te halen. Uiteindelijk is dat met behulp van agenten gelukt. De Cuijkenaar is ter plekke overleden. Duikers van de brandweer hebben in het water nog gezocht naar eventuele andere inzittenden, maar de 21-jarige bleek het enige slachtoffer.

Flauwe bocht
Volgens de politie heeft de man vermoedelijk de afrit Nijmegen willen nemen. In die flauwe bocht naar rechts is hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. De precies oorzaak wordt nog onderzocht door de verkeersongevallenanalyse. De klap was zo hard dat de boom is afgebroken.

De snelweg richting Nijmegen was vanwege het ongeluk enige tijd afgezet. Overige weggebruikers moesten daardoor rekening houden met oponthoud. Verkeer richting Nijmegen moest keren bij de afrit Beuningen.

Volledig scherm
© Rijkswaterstaat
Volledig scherm
De A73 is vanwege het ongeluk afgezet. © DG