Volledig scherm
Foto ANP

Man uit Zevenaar in beroep tegen straf voor ontucht met dochter

ARNHEM/ZEVENAAR -Misbruikte de 49-jarige Ronald C. uit Zevenaar jarenlang zijn jongste dochter, of is hij er ingeluisd door zijn oudste dochter, met wie hij al jaren in onmin leeft?De rechtbank in Arnhem koos voor het eerste scenario en veroordeelde de man tot een celstraf van 15 maanden en TBS met dwangverpleging.

C. ging in hoger beroep, dat dinsdagmiddagvoorkwam bij het Hof in Arnhem.

Ontucht
„Ik heb geen naaktfoto’s verstuurd van mijn dochter, laat staan dat ik ontucht pleegde met haar”, zo verklaarde hij donderdag zijn keuze om in hoger beroep te gaan. De opgelegde TBS met dwangverpleging is wat hem betreft dan ook veel te zwaar. De kwestie komt medio 2013 voor het eerst aan het licht.

Contact
De jongste dochter neemt via WhatsApp stiekem contact op met haar oudste zus, met wie het gezin al een behoorlijke tijd is gebrouilleerd. Aan haar vraagt ze ‘of het normaal is om naakt te poseren voor papa.’ Tevens schrijft ze dat haar vader wel eens naakt naast haar in bed kruipt en haar dan betast. De zus doet aangifte tegen C., die geen onbekende blijkt te zijn op het gebied van incest. Zo is hij in 2004 al eens veroordeeld voor ontucht met de middelste dochter. Enkele jaren daarvoor werd hij vrijgesproken van misbruik van zijn oudste dochter. Te weinig bewijs, klonk het destijds.

Wraak
En daar zou de schoen wringen, zo betoogde de raadsman van C. voor het Hof: „De oudste dochter is uit op wraak op haar vader, ze wil alsnog haar gelijk halen. Alle beschuldigingen zijn vooropgezet spel tussen de twee zussen. Mijn cliënt wordt er ingeluisd.” Zo zou er onder meer zijn gerommeld met de social media-accounts van C. Er wordt ingelogd op hetFacebookaccount van de man op het moment dat hij al in voorarrest vastzit en geen toegang heeft tot internet.

Selfies
Volgens de raadsman het bewijs dat anderen zich gebruik maakte van de account van C. Dat er naakfoto’s van de jongste dochter zijn aangetroffen, zegt volgens C. niet veel: „Misschien waren het wel selfies. Foto’s die mijn dochter met de zelfontspanner heeft gemaakt.” Het Hof vond dat C. nogmaals onderzocht moet worden in het Pieter Baan Centrum, om te kijken in hoeverre hij toerekeningsvatbaar is. Als die onderzoeken zijn afgerond, wordt de zaak voortgezet.