Volledig scherm
Mañana Mañana in Hummelo. © Bart Heemskerk

Mañana Mañana week later voor opbouw Zwarte Cross (video)

HUMMELO - Het vierdaagse festival Mañana Mañana in Hummelo wordt volgend jaar een week later gehouden dan aanvankelijk was gecommuniceerd. Het festijn wordt verschoven naar het derde weekend van juni en is van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni 2017.

In eerste instantie was donderdag 8 juni geprikt als startdag voor het festival.

Zwarte Cross
Volgens de organiserende Feestfabriek sluit het afbouwen van Mañana Mañana met de nieuwe datum beter aan op de opbouw van de Zwarte Cross, van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli. De Feestfabriek organiseert ook dat festival.

Broedvogels
Daarnaast is het nu iets langer licht op Mañana Mañana én vermindert het verschuiven van de datum de verstoring van broedvogels. Ook geeft het volgens de Feestfabriek 'blijk van goed noaberschap ten opzichte van andere festivals in de buurt'.

Kleine broertje
Mañana Mañana wordt gezien als het 'kleine broertje' van de Zwarte Cross. Het festival begon in 2013 als driedaags evenement. Vorig jaar kwam daar met Mañana Classica op donderdag een vierde festivaldag bij. Die blijft ook dit jaar behouden.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het festival, dat vorig jaar ruim 18.000 mensen trok naar het terrein op landgoed Engbergen in het Achterhoekse Hummelo, begint op donderdag 1 december.


Bekijk de aftermovie van Mañana Mañana 2015.


Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo