Volledig scherm
Mannes van de Winkel tijdens de Brooks Male Model Search in Arnhem. © Marc Pluim

Mannen laten zich keuren op jacht naar modellencarrière (video)

ARNHEM - Zo'n negentig jonge mannen zagen de zij-ingang van de grootste bioscoopzaal van Stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem donderdagochtend als het beginpunt van een glamoureuze modellencarrière. Iedereen scant elkaar, van schoenen, broek met gaten tot kapsel.

Op ieders shirt prijkt een nummer met daarboven Brooks Male Model Search. Dit Arnhemse castingbureau hield donderdagmorgen een open casting.

Modellenboekers
Uit alle hoeken van Nederland, en in sommige gevallen zelfs Europa, kwamen jonge mannen naar Arnhem om zich te laten keuren door scouts van internationale modellenboekers uit onder meer Milaan, New York, Parijs en Londen.

Formulier
Je vult een formulier in en wacht op je beurt. Mannes van de Winkel uit Arnhem werd bijvoorbeeld gekozen. Vijftien lentes jong pas, maar blijkbaar heeft hij het perfecte lichaam en de juiste contouren. „Ik ben benaderd toen ik aan het skaten was. Of ik hier naartoe wilde komen. Mijn ouders hadden er geen vertrouwen in. Ze begonnen te lachen toen ik vertelde dat ik ging. Maar ik vind het wel gaaf dat het gelukt is.”

Een reportage over deze open casting is te lezen in De Gelderlander, editie Arnhem, van vrijdag 28 oktober, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl

Ook verslaggever Niek Verhoeven liet zich beoordelen. Bekijk in deze video zijn casting.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
62'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo