Volledig scherm
De grijze busjes van de recherche staan op de oprit van het huis waar de steekpartij was. © DG

'Marcus' bekent doodsteken Maasbommelse schoonmoeder

ARNHEM/ MAASBEMMEL - De 33-jarige Marcus J. uit Eindhoven bekende vrijdag voor de rechter in juli dit jaar zijn schoonmoeder te hebben doodgestoken in haar woning in Maasbommel.

„Ik ben schuldig. Maar ik heb dit niet gewild. Je hebt een goede band met iemand en dan gebeurt er zoiets.”

Meewerken
Aldus de 33-jarige Eindhovenaar die zijn schoonmoeder in juli in haar woning in Maasbommel met messteken om het leven bracht. De rechtbank in Arnhem bepaalde vrijdag dat de man voor zeven weken observatie naar het Pieter Baan Centrum moet. Bij de rechter-commissaris, waar hij de bekennende verklaring aflegde, heeft de verdachte gesteld akkoord te gaan met de observatie. „Ik wil graag meewerken aan alles.”

Schaamte
Eerder wilde hij niet praten met een psychiater. Hij zei zich te schamen voor wat er is gebeurd.

Opname
De man en zijn hoogzwangere vriendin waren enkele dagen voor de steekpartij bij haar 58-jarige moeder ingetrokken. De man had al langer psychische problemen, maar nu ging het zo slecht dat hij bij zijn huisarts aanklopte en verzocht om opname. De hulpverlenende instantie waarnaar hij werd verwezen vond opname echter niet nodig.

Onderzoek in het Pieter Baan Centrum moet uitwijzen hoe het ging met de man ten tijde van de steekpartij, maar ook hoe zijn geestesgesteldheid was in de week daarvoor.