Volledig scherm
De Markt in Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Marktkooplui Huissen zijn verplaatsingen beu

HUISSEN - De weekmarkt in Huissen is vrijdag weer terug op het plein voor de Aloysiusschool.Kooplui zijn daar woedend over omdat het de vierde verplaatsing in korte tijd is. Ze zijn het 'gejojo' beu.

Met de markt wordt geschoven vanwege de herinrichting van het Marktplein. Dat duurt nog tot 1 december. Toen het werk begon werd ook uitgeweken naar de Aloysius, maar vanwege omzetverlies werd de markt naar de Langestraat verschoven.

Zoeken naar de markt
Toen ook daar de klandizie niet 'wild' was, werd het het Raadhuisplein. Donderdag kregen de kooplui ineens te horen dat ze weer terug moesten naar de oorspronkelijke plek, vertelt hun woordvoerder Jan Vonk. „Maar dat is relatief ver van het centrum af en we hebben het zo laat gehoord dat we klanten niet meer konden informeren. Iedereen loopt te zoeken naar waar de markt is. Dit kost ons ook weer geld.”

Parkeren
Wethouder Peren van Lingewaard zegt dat woensdagavond bij een overleg met winkeliers is gebleken dat er ondernemers zijn die het Raadhuisplein vrij willen houden voor parkeren. „Anders kan geen klant zijn auto kwijt. Daarom heeft het college besloten dat de markt terugkeert naar het oorspronkelijk uitgangspunt.”

Winkeliersvereniging
De winkeliersvereniging weet van geen klacht over het Raadhuisplein. „De markt stond daar vorige week nog prima”, zegt voorzitter Henk van Eimeren.