Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Medicijntekorten in Gelderland: vooral antibiotica vormen een probleem

De medicijntekorten in Nederland zijn weer gestegen. Van de anticonceptiepil en belangrijke medicijnen voor parkinsonpatiënten tot bepaalde kankermedicijnen. Dat meldt De KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie ). 

In totaal waren er 769 medicijnen twee weken achter elkaar niet leverbaar. En die tekorten blijven stijgen. Ook in Gelderland.

Zowel Peter Roos van het NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) en inkoper van medicijnen voor alle UMC's in Nederland als Ronald Tijhuis, apotheker bij Benu Apotheken, geven aan dat in heel Nederland deze tekorten een probleem zijn. Roos geeft echter ook aan dat er een tekort is aan bepaalde antibiotica in ziekenhuizen en dat het steeds moeilijker wordt deze of andere belangrijke pijnstillers bij elkaar te sprokkelen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.