Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Medicijntekorten in Gelderland: vooral antibiotica vormen een probleem

De medicijntekorten in Nederland zijn weer gestegen. Van de anticonceptiepil en belangrijke medicijnen voor parkinsonpatiënten tot bepaalde kankermedicijnen. Dat meldt De KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie ). 

7 reacties

 • Bernd

  4 jaar geleden
  Frits, zie jij hier een reactie waar men het heeft over te hoge premies? Ik niet, de reacties gaan om de medicatie die niet leverbaar zijn maar wel nodig heeft b.v. voor de nieren. Is dat klagen nee,het is nu eenmaal een feit dat veel medicatie (en dit gaat alleen maar erger worden) niet leverbaar zijn. Ja, inderdaad online in het buitenland maar dat geeft al genoeg aan en volgens mij heeft u geen enig idee wat bepaalde medicatie kost. Weer een een reactie om een reactie te geven.
 • Frits

  4 jaar geleden
  Omdat we voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. We zijn rijk, maar we klagen toch over de zogenaamde hoge premies. En daarom dwingt de overheid de industrie om in Nederland voor veel lagere prijzen te leveren dan elders. En dan ben je nou eenmaal niet als eerste aan de beurt als er schaarste heerst. En dan gaan we daar natuurlijk weer over klagen. Het moet dus volgens de Nederlandse klagers beter, maar tegelijkertijd ook goedkoper. Een kind snapt dat het zo niet werkt.
 • Astrid

  4 jaar geleden
  Tja, op een dag zullen mensen dan toch schoorvoetend naar de nu nog met de nek aangekeken 'kwakzalver' stappen om erachter te komen dat bewuste leefstijl en 'kruiden' héél veel dure medicatie (en pijn en ziekte) overbodig maken. Maar eerst nog maar even in het stof bijten hè. 
 • Ruud Andriessen

  4 jaar geleden
  De distributeurs en groothandels gaan vrijuit? Apothekers die niet tot een keten horen kunnen medicijnen altijd bestellen buiten Nederland,.omdat de Europese unie een open markt is. Daarnaast is er parallel import mogelijk, waardoor het voor distributeurs en apotheek ketens helemaal onaantrekkelijk wordt om te leveren. Particulieren gaan dan naar een online apotheek in het buitenland met hun recept. Verzekeraars hebben dan gewoon te betalen en zich niet te bemoeien met prijsvorming of beschikbaarheid tenzij ze investeren in het ontwikkelen van bepaalde medicijnen. Er is marktwerking, toch?
 • Bernd

  4 jaar geleden
  Klopt maar daarom is mijn reactie ook dat dit alleen maar erger wordt in Nederland.We zijn een westers rijk land maar dat zakt af naar over een tijdje naar een derde wereld land als het zo door gaat. Ik noemde nog een relatief "'gewoon medicijn"maar moet het wel innemen v/d arts laat staan inderdaad de wat u aangeeft de medicatie die niet te koop is bij een Kruidvat.