Meer dan 200 mensen zoeken naar vermiste hockeyvader in Oosterhout

VideoBij het Brabantse Oosterhout wordt vandaag massaal gezocht naar de 53-jarige Sacco Tange die sinds een week wordt vermist. Een speciaal zoekteam van 110 militaire en politieveteranen krijgt daarbij hulp van zo’n honderd vrijwilligers en een groep brandweerlieden, zegt een woordvoerder van de politie.

Onder de vrijwilligers zijn veel leden van de plaatselijke hockeyclub, waar de twee kinderen van Tange jeugdlid zijn. De groep zoekt in een natuurgebied in Den Hout, waar de vermiste man in de buurt woont en waar hij vaak wandelde. Afgelopen week is er een melding bij de politie binnengekomen dat hij gezien is in de regio.

Hij werd vorige week zondag voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De politie heeft gekeken of de man in de tussentijd nog ergens geld heeft uitgegeven waaraan zijn verblijfplaats zou kunnen worden afgelezen, maar dat leverde niets op. ,,We houden met alle scenario’s rekening”, aldus woordvoerder Eric Passchier. ,,Bijvoorbeeld dat hij onwel is geworden tijdens het wandelen.”

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de vermiste Oosterhouter zich elders zou bevinden of gevlucht is.

De tekst gaat verder onder de foto.

De politie begint de zoekactie vanaf de parkeerplaats van Pannekoeckershuys in Den Hout © Marcel van Dorst / MaRicMedia
Volledig scherm
De politie begint de zoekactie vanaf de parkeerplaats van Pannekoeckershuys in Den Hout © Marcel van Dorst / MaRicMedia © De politie begint de zoekactie vanaf de parkeerplaats van Pannekoeckershuys in Den Hout © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Niet de eerste keer

Hockeyclub De Warande, waar de vermiste man vrijwilliger was, deelde gisteren de oproep om mee te zoeken op Facebook. Per groepjes van tien tot twintig man krijgen de mensen instructie van de politie. ,,Het is mijn buurman”, zegt Ad Gussenhoven uit Oosterhout. ,,Ik hoop, net als iedereen, duidelijkheid te krijgen. Er is niks erger dan in onduidelijkheid leven. Ik hoorde pas vrij laat dat de zoektocht in de openbaarheid kwam.”

Voor hem is een dergelijke zoektocht niet de eerste keer. ,,Beroepsmatig heb ik het meerdere keren moeten doen bij de marechaussee.” Over de grote opkomst zegt Gussenhoven: ,,Het is mooi dat er zoveel vrijwilligers op de been zijn. Dat tekent de betrokkenheid. Verder is het afwachten.”

,,We kennen de broer van de vermiste man”, zegt Patrick Dusée uit Moergestel. ,,We hoorden van de vermissing. Laat maar weten als er een zoektocht komt, hebben wij aangegeven. Het is vervelend dat je voor zoiets hier staat. Het is met gemengde gevoelens. Want enerzijds hoop je ook dat je niets vindt.”

Groot bosgebied

De zoektocht gaat over een redelijk groot bos- en natuurgebied: van Den Hout tot aan de A27. Daarbij wordt onder meer gezocht op de Vrachelse Heide en Landgoed Oosterheide. Het Veteranen Search Team, bestaande uit voornamelijk oud-politieagenten, begon al rond 9.00 uur en focust zich op het gebied rond Het Houtse Meer. ,,We zoeken op linie in niet te grote groepen. Als iemand iets aantreft, dan wordt er halt geroepen. Een agent gaat ter plaatse en kijkt of het van belang is. Indien nodig wordt de recherche opgeroepen. We helpen elkaar om niet de plaats delict te verstoren”, verklaart de inzetcoördinator van het Veteranen Search Team. ,,Vinden we niks, dan kunnen we in elk geval dit gebied uitsluiten.”

Zijn voorwaarde is dat mensen minstens achttien jaar moeten zijn om mee te helpen. ,,Het kan zijn dat je iemand vindt die al dagen of een week daar ligt. Er kan een geweldsdelict zijn geweest of suïcide. Daar moet je tegen bestand zijn.”

Namens het gemeentebestuur van Oosterhout kwam loco-burgemeester Clèmens Piena poolshoogte nemen.