De bouw van een wolfwerend hek bij de Friese provinciegrens. Gelderse boeren moeten wat de provincie betreft gebruik kunnen maken van een mobiel hek tegen de wolven.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van een wolfwerend hek bij de Friese provinciegrens. Gelderse boeren moeten wat de provincie betreft gebruik kunnen maken van een mobiel hek tegen de wolven. © ANP

Meer Gelderse boeren krijgen hekken tegen de wolf: ‘Na de zomer gaan de wolven weer volop toeslaan bij schapen’

ARNHEM - Meer Gelderse boeren krijgen de beschikking over hekken om hun kuddes te beschermen. Nu krijgen veel boeren pas ondersteuning van de provincie in speciaal aangewezen wolvengebieden of als wolven in een gebied al veel schapen hebben aangevallen. 

6 reacties

 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  @Joes Rolsteen, weet je anders ook soms dat veel van die arme (?) schapen vaak als shoarma op de borden van mensen belanden of zelfs ritueel geslacht worden voor het Offerfeest? Koeien, paarden, schapen, geiten, varkens, kippen enz. worden namelijk vooral gefokt opdat wij mensen hen zelf kunnen opeten en als het aan heel wat optici in Den Haag lag dan zouden de Nederlandse boeren hier niet eens meer bestaan! Alleen kunnen de wolven het stikstofprobleem hier dan ook niet gaan oplossen.
 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Je vraagt je steeds meer af wat voor soort mensen dit zijn die deze dwaze regeltjes bedenken om een moordlustig ondier z,n gang te laten gaan , die komen echt van een andere planeet...! laten we ze zo snel mogelijk weer terug sturen...! want dit gaat hier niet goedkomen....! de wolf hoort hier niet, en het begint nu al behoorlijk uit de hand te lopen...dus...kappen met die onzin...!
 • Joes Rolsteen

  4 maanden geleden
  Ze worden inderdaad steeds gekker in Den Haag. Wat moeten we met wolven. Arme schaoen, kunnen zich niet verdedigen. Ons hele land gaat op alle fronten naar de filistijnen.
 • Gijs Eeps

  4 maanden geleden
  Omgekeerde wereld natuurlijk
 • Marie-Louise Walter

  4 maanden geleden
  Dit is toch van de zotte!!!