Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo

Meer incidenten op plassen, maar: ‘Handhaving door waterpolitie is onbegonnen werk’

NIJMEGEN - Na weer een tragisch ongeval op het water dient de vraag zich aan of er wel genoeg gecontroleerd wordt bij recreatieplassen. Maar het is voor de politie niet te doen om overal te handhaven.

28 reacties

 • Henk53

  2 jaar geleden
  Logisch gevolg van het stemmen op liberale partijen zoals de VVD. Minder politie op straat, op de wegen en in het verkeer. Vrijheid blijheid en minder regels. Dat willen heel veel Nederlanders die op de VVD hebben gestemd. 
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Wimke: de politie wil graag optreden maar zitten met handen en voeten gebonden ook vanwege tekorten en andere prioriteiten die van hogerhand worden opgelegd. Daarnaast willen de  bepaalde groep voetbalsupporters zich niet gedragen voor, tijdens en de voetbalwedstrijden en dat vraagt enorm veel politie-inzet. Ten koste van zaken die mensenlevens en vele trauma's kosten (o.a. zedenmisdrijven). Belachelijk maar het is gewoon zo. 
 • Hipster

  2 jaar geleden
  krijgt men ervan dat schoolzwemmen is afgeschaft, ouders moeten nu zelf dokken... schande
 • Wimke

  2 jaar geleden
  U zegt het zeer treffend, bezoekers begeleiden, niet echt een taak voor de politie toch. 
 • Mouna

  2 jaar geleden
  op de maas bij 206 ( Heerewaarden ) gaan vast ook nog ongelukken gebeuren,daar zijn elk weekend van die doorgensnoven aso's aan het stunten met hun knetterjetters. ging afgelopen weekend al bijna een paar keer mis.. Bovendien mag men daar helemaal niet knetterjetten, de camping loopt daar helemaal leeg vanwege de constante herrie  die vaak om 9U smorgens tot 22u savonds duurt. Bijna 1/3 van de caravans staan te koop, en de lege seizoenplaatsen worden niet meer gevuld. Campeerders die het toch proberen zijn de volgende dag alweer weg vanwege die constante herrie. Fijn !!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.