Volledig scherm
PREMIUM
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo

Meer incidenten op plassen, maar: ‘Handhaving door waterpolitie is onbegonnen werk’

NIJMEGEN - Na weer een tragisch ongeval op het water dient de vraag zich aan of er wel genoeg gecontroleerd wordt bij recreatieplassen. Maar het is voor de politie niet te doen om overal te handhaven.

Nu de derde hittegolf in één zomer een feit is, zoeken mensen opnieuw massaal verkoeling. Zowel in als op het water. Maar waar die twee vormen van ontspanning samenkomen, gaat het niet altijd goed. Dat werd afgelopen weekend weer pijnlijk duidelijk. 

Zaterdag raakte een watersporter bij recreatiegebied Rhederlaag zwaargewond toen hij in te ondiep water van z'n boot af dook. Het slachtoffer werd met de traumaheli naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zondag overleed een 23-jarige vrouw die aan het zwemmen was in de Maas bij Niftrik. Ze werd overvaren door een jetski die bestuurd werd door een bekende, een 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
FC UtrechtUTR
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
40'
0-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-3
sc HeerenveenHEE
away logo