Een AED, foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Een AED, foto ter illustratie © ANP

Meer reanimaties in coronajaren: ‘Corona niet oorzaak hart- en vaatziekten, maar de versneller ervan’

NIJMEGEN - Het aantal meldingen van reanimaties buiten het ziekenhuis is in de coronaperiode opgelopen. Dat blijkt uit cijfers van HartslagNu, die door De Gelderlander zijn opgevraagd.

16 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Joes heeft blijkbaar niet meegekregen dat het coronavirus muteert net als bij het griepvirus, vandaar de dat er steeds een nieuwe naam komt en daar is de inenting nog niet op aangepast. Wel is bewezen dat gevaccineerden minder ziek worden en vrijwel niet meer in het ziekenhuis terecht komen.
 • Joes Rolsteen

  4 maanden geleden
  Ron van Dijk, het is maar wat jij wilt geloven. Heb jij het nu nog steeds over wappies? Sinds vele gevaccineerde, covid hebben, hoor je de schapen niet meer.
 • luc de raedt

  4 maanden geleden
  Het enige relevante cijfer bij dit verhaal is de oversterfte. De projectie op een tijdas van de sterfgevallen aan en met Corona, gevaccineerd of niet. Daarnaast de sterfgevallen door zelfmoord, drugs en infectieziekten. Zolang men die cijfers niet heeft, zoals in België, kan iedereen vertellen wat hem het beste uitkomt..
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Een nichtje van mij is in 2015 overleden op 34 jarige leeftijd aan een infectie van het hartzakje, waarschijnlijk door griep. Het komt dus veel vaker voor, daar heb je Corona niet voor nodig. Beter nadenken en niet social media geloven dat scheelt een hoop onzin verhalen.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Feit is gewoon dat ziektes na een corona besmetting ernstiger kunnen verlopen, dus het komt niet door het vaccineren maar door de infectie. Gewoon even nadenken dus!