Beeld uit het distributiecentrum van Lidl langs de A15 bij Oosterhout/Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit het distributiecentrum van Lidl langs de A15 bij Oosterhout/Elst. © Paul Rapp

Meer ruimte voor ‘XXL-dozen’ in regio Arnhem-Nijmegen: ‘Er is enorm veel belangstelling’

Er komt meer ruimte voor bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot voor kort hield de provincie Gelderland de voet op de rem, maar inmiddels zijn vrijwel alle overheden in de regio het eens geworden over een uitbreiding met 90 hectare industriegrond (ongeveer 120 voetbalvelden). Een fiks deel daarvan wordt gereserveerd voor zeer grote distributiecentra, zogeheten XXL-locaties. 

11 reacties

 • Adrie van der Have

  2 maanden geleden
  Waarom geen huizen, daar is veel meer te kort aan.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Ook hier een paar megagrote datacentra. Die gebruiken veel stroom en onttrekken heel veel grondwater. En als tegenprestatie knijpen we Shell nog verder af.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  En als er brand uitbreekt stort het pand binnen de kortste keren compleet in elkaar. Levensgevaarlijks dit soort blokkendozen van metaal of wie weet is het zelfs van kunststof.
 • L. van den Berg

  2 maanden geleden
  Lelijke dozen die het landschap vervuilen. Worden alleen de projectontwikkelaars en bedrijven zelf mee geholpen. Mensen die er werken zijn vaak van oost-Europese afkomst. Snap niet wat we in de Overbetuwe met die dingen moeten.
 • Henk van Schuringa

  2 maanden geleden
  Dozen waar bijna niemand werkt en die je de blik op het landschap ontnemen. Op plekken waar ook huizen gebouwd zouden kunnen worden, als je zo graag wilt bouwen. Je kunt je grond maar één keer weggeven. Bouw die blokkendozen net over de grens in Duitsland (no offence) waar het dunbevolkt is. Het maakt die petflessen niets uit waar ze staan.