Volledig scherm
© bewerking DG

Meer vrouwen bedrogen door Facebookoplichter 'Cindy'

CUIJK/ NIJMEGEN - Facebookbedrieger 'Cindy Klaassen' heeft veel meer slachtoffers gemaakt dan alleen de 47-jarige vrouw uit Cuijk. Drie andere vrouwen uit Nederland en België hebben deze krant verteld dat ze zijn verleid en bedrogen door 'Cindy', een nepprofiel op Facebook.

Ze stuurden de oplichter naaktfoto's en -filmpjes van zichzelf of voerden seksuele handelingen voor de camera uit. Sommige vrouwen werden bedreigd door Cindy.

Meer slachtoffers
Waarschijnlijk zijn er nog veel meer slachtoffers. „Ik weet van meer dan 25 lesbische vrouwen dat ze contact hebben gehad met Cindy en 10 van hen hebben naaktbeelden van zichzelf gedeeld", zegt Annelies Hintjes, die als vertrouwenspersoon voor de vrouwen optreedt. „Ik vrees dat de groep nog groter is en dat er misschien wel 50 tot 100 slachtoffers zijn. Ook heterovrouwen die door een mannelijke variant zijn benaderd."

Catfisher
In maart van dit jaar werd het door toedoen van een 47-jarige vrouw uit Cuijk en een 34-jarige Nederlandse vrouw duidelijk dat Cindy niet echt bestaat, maar een 'catfisher' is. Dat is iemand die zich via een nepprofiel als iemand anders voordoet en daarmee nietsvermoedende mensen inpalmt om hun liefde te winnen. In dit geval ging het nog verder en verleidde de oplichter de vrouwen om intieme foto's en filmpjes op te sturen.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander van maandag 17 oktober of in onze e-paper.