Meeste ww-uitkeringen in Arnhem en Westervoort: check hier hoeveel het er in jouw gemeente zijn

interactieve kaartHet aantal ww-uitkeringen is weer omlaag gegaan. Zowel in deze maand ten opzichte van vorige maand én dit jaar afgezet tegen vorig jaar is een daling te zien, blijkt uit cijfers van het UWV. In onderstaand overzicht kun je zien hoeveel mensen een werkloosheidsuitkering ontvangen.

Verhoudingsgewijs worden de meeste uitkeringen gegeven in Westervoort (3,1%). Arnhem volgt met 3 procent van de beroepsbevolking. Ook Culemborg en Tiel vallen op: hier krijgt 2,9 procent een ww-uitkering. 

Het aantal mensen dat een uitkering ontvangt ten opzichte van de beroepsbevolking is het kleinst in Renswoude, daar is slechts 1,1 procent van de beroepsbevolking afhankelijk van een ww-uitkering. 

Het aantal uitkeringen is verhoudingsgewijs het meeste omlaag gegaan in Montferland, Renswoude en Mook & Middelaar. Hier is het percentage gedaald met 30 procent of meer ten opzichte van vorig jaar. 

Gelderland doet het goed

In heel Gelderland worden steeds minder ww-uitkeringen uitgekeerd. Deze maand waren het er 951 minder dan vorige maand. Dat betekent een daling van 3,6 procent. Dat is hetzelfde als de procentuele daling in heel Nederland, maar als je het vergelijkt met vorig jaar doet onze provincie het beter dan de rest van het land. Dit jaar worden 18,4 procent minder werkloosheidsuitkeringen gegeven ten opzichte van vorig jaar. Landelijk zit dat percentage op 16,3 procent. 

Achterhoek heeft sterkste daling ww-uitkeringen

De sterke procentuele daling van uitkeringen is in Gelderland vooral te danken aan de Achterhoek. Daar was de jaarlijkse daling 21,3 procent. De ‘arbeidsregio FoodValley’ is volgens het UWV minst sterk gedaald: 16,6 procent.  

Volledig scherm
UWV-vlag © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.