Meisjes en jongetjes? Deze basisschool is genderneutraal: ‘Iedereen mag een jurkje aan’

met videoNIJMEGEN - Geen ‘Meester Bart’, maar gewoon Bart. Geen ‘jongens en meisjes’, maar ‘kinderen’. En: één wc-hokje voor alle leerlingen. De nieuwe basisschool De Verbinding in Nijmegen is genderneutraal. ,,Kinderen worden vaak té vroeg gedwongen een keuze te maken.”

46 reacties

 • Geert kolks

  2 maanden geleden
  Juffrouw Bart : "mag ik naar de WC? Mijnheer Ans : "Ik ben mijn pen kwijt".
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 maanden geleden
  Ferdinand Starink Ze zei niet mamma, maar het zei ouder? Steeds gekker Er zijn nu eenmaal mannen en vrouwen, jongens en meisjes, dat kun je zien in t kruis Heel simpel En als je dat later niet wilt zijn, klein %, geen probleem Maar dit is zo dwaas en deugkneusgedoe Als HET de bedoeling was waren we allemaal wel 2-slachtig
 • Jasper Jeune

  3 maanden geleden
  De zogenaamde vrijheid van onderwijs maakt dat we in NL tal van mallote ideeën met overheidsgeld aan kinderen mogen opdringen: gereformeerde en islamitische scholen waar kinderen bewezen worden gediscrimineerd als ze anders zijn, de forum scholen waar kinderen worden opgeleid tot complotdenkers. Dan valt me dit eerlijk gezegd nog mee... Ik vind het allemaal een gotspe.
 • Geert kolks

  3 maanden geleden
  Hoe komen ze hier op. Bart en collega's doe normaal.
 • astrid rossen

  3 maanden geleden
  Pfff je leraar met Bart aanspreken. En dan gek vinden als die kinderen later geen respect meer hebben voor de ouderen. Helemaal doorgeslagen bij die school. Daar gaan mijn kinderen dus niet naartoe. Die mogen gewoon spelen waarmee ze willen maar het blijven gewoon jongetjes en meisjes.