Volledig scherm
Foto's: Herman Stöver

'Men weet niet wat er achter de dijken gebeurt'

WAGENINGEN - Werknemers van Marin loodsten zaterdag duizenden bezoekers langs de bassins van het maritieme onderzoeksinstituut. Ze lieten zien hoe ze er werken aan de scheepvaart van de toekomst. „We willen graag laten zien wat we doen", zegt communicatieadviseur Ellen te Winkel.

„En we willen de jeugd inspireren voor een technisch beroep." Liefst ook meisjes, want bij Marin is slechts 10 procent vrouw. Sinds 2000 staan elke twee jaar de deuren een dag open.

Onderzoek
Marin doet vooral toegepast onderzoek voor alles wat er op zee gebeurt. „Mensen weten weinig van wat er aan de andere kant van de dijk gebeurt. We maken hier bijvoorbeeld golven na en wind", legt Bas Buchner, directeur van Marin, uit.

Maritime Week
Met de open dag van Marin is zaterdag de Maritime Week gestart. In die week wil de scheepvaartsector laten zien welke ontwikkelingen er zijn. En wat opleidings- en carrièremogelijkheden zijn. Marin opent de deuren voor kinderen (met activiteiten als het behalen van een kapiteinsdiploma), jongeren die zich oriënteren, maritieme bedrijven, politiek, omwonenden en geïnteresseerden.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Herman Stover