Volledig scherm
Boyband Fource. © Fource

Met dank aan dochter van 12: boyband Fource last minute naar Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - De boyband Fource is last minute geboekt voor de Vierdaagsefeesten. Hennis Latin Stage heeft de vier jongens komende zondag op het podium staan. Met dank aan Helena van 12.

,,Wij doen dit omdat er te weinig is voor de leeftijdscategorie 10-plus", vertelt Marloes Hendriks van de Latin Stage. Het podium aan de voet van de Belvédère, bij het bloemenwapen, heeft wel vaker wat bijzonders op de zondag. Vorig jaar was er op zondagochtend een heilige mis.

Hennis Latin Stage onderscheidt zich van de andere podia doordat het puur hobbymatig gerund wordt door Marloes Hendriks en haar man Henri van Woerkum,  die in het dagelijks leven een autogarage runt. Ooit waren ze gewoon sponsor van de Valkhoffeesten. Toen daar op enig moment de programmering voor een podium wegviel, besloot het echtpaar daar artiesten voor te gaan boeken: omdat ze zelf weg zijn van salsa, werd het een waar salsapodium.

Meet & greet

Volledig scherm
Bij Hennes Latin Stage laat een liveband jong en oud de hele avond swingen op latinklanken onderaan in Het Hunnerpark. © Mariska Hofman

Toen jaren later de salsamuziek niet meer in de opzet van de Valkhoffeesten paste, leek het salsapodium te verdwijnen. Totdat het echtpaar het verzoek van de Vierdaagsefeesten kreeg om een geheel eigen plek te vullen, bij het bloemenwapen. Ze waagden de sprong in het diepe, en zijn inmiddels een vaste waarde van de Vierdaagsefeesten. En bedienen een publiek dat nergens anders zijn gading vindt: het is het enige podium dat ook veel allochtonen trekt.

,,Mijn dochter Helena van 12 vroeg pasgeleden: mam, is er eigenlijk iets leuks voor mij bij de Vierdaagsefeesten", vertelt Hendriks. De programmering van de feesten richten zich echter vooral op jongere kinderen en de categorie vanaf 16 jaar. ,,Zij vindt Fource leuk, en ik vond het eigenlijk wel een goed idee.” De band bleek nog te boeken, en ook de vergunning bleek nog snel te regelen. 

De band brengt een show van een half uur en na afloop is er een meet & greet. Helemaal gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
18:55
ChelseaCHE
away logo
home logo Lille OSCLIL
21:00
Valencia CFVAL
away logo