Volledig scherm
De Kentish Cup is dit jaar bij De Merino's in Veenendaal. © ANP/ bewerking DG

Militairen schieten met scherp... op het voetbalveld

VEENENDAAL - Drie nationale militaire voetbalteams vechten volgende week een bijzonder toernooi uit op de velden van voetbalclub De Merino's in Veenendaal:de Kentish Cup, een drielandentoernooi voor de militaire voetbalteams van Nederland, Engeland en Frankrijk.

Het toernooi wordt al sinds 1921 gehouden. Tot voor kort had Dries van de Klift er nooit van gehoord. Hetbestuurslid van De Merino'sis inmiddels zeer enthousiast geraakt over het traditierijke evenement.

De Merino's maakt er werk van, vertelt van de Klift. „Alles gaat volgens internationale richtlijnen, dus er zijn bijvoorbeeld ballenjongens en-meisjes nodig. En de volksliederen worden live gespeeld.”

Er is ook nog een regionaal tintje: bij Nederland speelt Corné Davelaar uit Veenendaal, speler van hoofdklasser DFS in Opheusden.

Generaal Kentish
De Kentish Cup, genoemd naar generaal Kentishdie in 1921, net na de Eerste Wereldoorlog, een toernooi organiseerde tussen Engeland, Frankrijk en België, iséén van de oudste toernooien op voetbalgebied. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het toernooi niet gespeeld.

Aanslagen
Nederland namin 1986 de opengevallen plek van Frankrijkin, dat zich destijds terugtrok. Zij keerden keerden elf jaar geleden terug, toen de Belgen afhaakten. Het toernooi werdvorig jaar afgelastna de terroristische aanslagen in Frankrijk.

Gratis
De eerste wedstrijd is maandag 17 oktober,het toernooi wordt vrijdag 21 oktober afgesloten met Nederland - Frankrijk.De toegang tot het toernooi op sportpark De Groene Velden is alle dagen gratis.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo