Koeien in de wei in Emst bij Epe. Foto Rob Voss
Volledig scherm
PREMIUM
Koeien in de wei in Emst bij Epe. Foto Rob Voss © Rob Voss

Miljarden voor opkopen boeren is weggegooid geld, vinden boer én milieu-activist

OTTERLO/EDE - 7,5 miljard euro om boeren met extra geld uit te kopen: dat dreigt weggegooid geld te worden. Dat zeggen boeren én milieuactivist Johan Vollenbroek. 

27 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Andre dat doet Pinokkio met een big smile.
 • Jeroen van de kraats

  2 maanden geleden
  Nederland, u weet wel, het braafste jongetje uit de klas had nooit dat achterlijke Natura 2000 akkoord moeten tekenen waarin zo ongeveer ieder grasveld een beschermd natuurgebied is. Nu pluk je daar wel heel erg zure vruchten van en help je een hoop boeren de vernieling in. Om over de kosten nog maar te zwijgen. Ik stel voor dat we hier een landelijk referendum over gaan houden, boeren weg of extreem vervuilende industrie weg.
 • Tinus Timmerman

  2 maanden geleden
  Wij maken ons afhankelijk van het buitenland voor onze voedselproductie. Het gedonder in Oekraïne laat duidelijk zien wat voor ons de gevolgen zijn. Eigen productie geeft je zekerheid over kwaliteit en kwantiteit. Nederland is groot geworden door visserij, land- en tuinbouw en veeteelt. Het lijkt er nu op dat wij ons daar voor schamen. Hoe afhankelijk wil je je maken van het buitenland! Co2 problematiek ligt niet alleen bij de boer, maar is een breed maatschappelijk probleem. Fabrieken etc.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  dit is nergens voor nodig die lieden in den haag dienen hun huiswerk betere te gaan doeen en niet denken, dat ze alles met geld kunnen wegkopen. daarbij zitten wij niet te wachten op nog meer horizon- en grondvervuiling aangezien er meer dan voldoende energie in dit land aanwezig is.
 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  Schandalig om de boeren te slachtofferen voor die stikstofwaanzin. Straks alle mooie weilanden en akkers vol met foeilelijke zonneparken waar niets groeit of bloeit.