Volledig scherm
Gert-Jan Willems van UTS Verkroost Nijmegen (links) en Gerard Jansen, projectleider van het roc in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Miljoen om logistiek 'sexy' te maken

NIJMEGEN -Logistiek is meer dan spullen verplaatsen in een magazijn. Het is leuk, het is uitdagend. Rijk en provincie hebben de branche een miljoen gegeven om dat studenten duidelijk te maken.

Het roc in Nijmegen was penvoerder voor de aanvraag van het project, waarin scholen en het regionale bedrijfsleven in Nijmegen, Liemers en Rivierenland samenwerken.

Niet sexy
„Logistiek is niet sexy genoeg”, zegt Gert-Jan Willems, directeur van verhuisbedrijf UTS Verkroost, gevestigd in Bijsterhuizen.„Mensen denken vaak in de eerste plaats aan de vrachtwagenchauffeur en de magazijnbeheerder. Als scholieren hier binnenkomen, dan hebben ze bij wijze van spreken het idee dat ze met stoelen moeten sjouwen. Maar er is veel meer te doen dan dat alleen.”

Werving
Voor een deel gaat het geld van rijk en provincie dan ook naar wervingscampagnes. Maar het is vooral de bedoeling dat scholieren straks beter zijn voorbereid op wat er nodig is bij bedrijven in bijvoorbeeld de scheepvaart, transport en opslag.

Andere vaardigheden
Het betekent dat werknemers meer en andere dingen moeten kunnen.Om dat te bereiken, wordt geld gebruikt om opleidingen te veranderen. „Het bedrijfsleven gaat bijvoorbeeld meer bepalen wat voor soort projecten als stage worden aangeboden", vertelt Gerard Jansen, projectleider namens het roc.

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van zaterdag 29 oktober, editie Nijmegen, of in de online krant.