Bloemen op de plek waar de 21-jarige Paco Geutjes vorig jaar verongelukte in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen op de plek waar de 21-jarige Paco Geutjes vorig jaar verongelukte in Arnhem. © Gerard Burgers

Minder verkeer op de weg in 2020, maar nog steeds veel doden: hoe kan dat?

Het is door corona minder druk op de weg, toch is het aantal verkeersdoden in 2020 hoog, zo becijfert Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De kans is groot dat relatief de meeste verkeersdoden opnieuw in Gelderland en Noord-Brabant zijn gevallen.

12 reacties

 • JP Slot

  4 maanden geleden
  Minder verkeer, meer ruimte. Dus het gaspedaal kan flink naar beneden. Pakkans vrijwel nul. Als verzekeraars nu eens flink moeilijk gaan doen bij schade door verkeerd gedrag?
 • Mies Gooyer

  4 maanden geleden
  Er wordt enorm hard gereden, nog steeds veel mobieltjes in de hand. Kijk alleen al eens naar het aantal ongelukken, in de sloot, op de kop, tegen de boom. Iedere dag! Volgens mij was het gisteren dat ik verbaasd was dat er niet weer ergens een auto op de kop lag, of ik heb het bericht over het hoofd gezien. Maar ook het rijgedrag van mensen met net een rijbewijs. Zijn die rijlessen tegenwoordig zo slecht? Kan iedereen rijinstructeur? Ik zie iedere dag de vreemdste capriolen tijdens de wandeling
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  Omdat Jan en alleman lak hebben aan de regels en denken alleen op de wereld te zijn.
 • Fred Schuit

  4 maanden geleden
  Hoe dat kan? Vaak veel te hard rijden, het liefst met alcohol of drugs in de mik, al dan niet in combinatie met het hoofdje naar beneden geknikt naar de telefoon. Je zal maar nabestaande zijn van een geliefde die uit het leven is gerukt omdat ze zich zo nodig even compleet asociaal willen gedragen in het verkeer.
 • Willem

  4 maanden geleden
  Er zou voorafgaande aan een les aanvraag een verplichte IQ test moeten komen. Iedereen onder een bepaald minimum mag geen rijbewijs halen, opgelost...
 1. Sekswerkers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloei­end'

 2. Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimiderend'
  Play

  Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimide­rend'