Volledig scherm
De AH to go op campus Plaza in Wageningen.

'Mini-AH' op campus is er vooral voor de kleine boodschap

WAGENINGEN - De AH to go die sinds eind augustus open is de Wageningen Campus blijkt vooralsnog geen bedreiging voor supermarkten in de rest van de stad. Echte boodschappen halen studenten er niet.

De 'mini-AH' biedt een ruime variatie aan broodjes, zuivel, pannenkoeken en salades. „We hebben aanloop van personeel en studenten”, zegt winkelmanager Pim Hendriks.De AH to go is elke dag open tot 19.00 uur.Met 12.000 studenten en 6.000 werkenden zijn er in elk geval veel potentiële klanten.

Kritiek
Vooral in het beginstadium was er veel kritiek op de plannen voor Campus Plaza, omdat de winkelstrip studenten weg zou trekken uit de horeca en de winkels in de stad. Die angst lijkt vooralsnog ongegrond; een woordvoerder van de Jumbo in de Tarthorst zegt niet te merken dat er minder studenten komen.

'Anderhalf keer zo duur'
Dat beeld wordt bevestigd door eerstejaars Hanna en Imke, dieboven AH to go wonen. „Erg gemakkelijk voor kleine dingetjes”, zegt Hanna. „Maar voor de echte boodschappen ga ik naar de Jumbo.”

Victor, werkzaam op de campus, zegt: „Als je hier echt boodschappen gaat doen, ben je zeker anderhalf keer zo duur uit.”