Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.
Volledig scherm
Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. © ANP

Minister Slob verbaasd over alarm van grote steden over het lerarentekort: ‘Juist met hen heb ik vorig jaar afspraken gemaakt’

ARNHEM - Minister van Onderwijs Arie Slob is verbaasd over de kritiek van de grote steden, die stellen dat hij te weinig doet om het lerarentekort aan te pakken. ,,Ze vragen om meerjarige afspraken, maar die hebben ze al. Ik heb vorig jaar een convenant met ze afgesloten. Ze hebben voor vier jaar 116 miljoen extra gekregen."

3 reacties

 • Theo Rijswijk

  7 maanden geleden
  Slob snapt het nog steeds niet. Leraren moeten opgeleid worden. Kan hij aantonen dat er stijging is van leraren in opleiding? Daar moet geïnvesteerd worden. En vervolgens mogen de randvoorwaarden om je vak uit te oefenen nog wel een flinke boost krijgen. Een hoger en vooral eerlijker en marktconform salaris, kleinere klassen en minder werkdruk.
 • Frits Van der Velden

  7 maanden geleden
  Het zou minister Slob en het kabinet sieren eens te kijken naar de enorme leerachterstanden die zijn ontstaan door thuisonderwijs. Het gros van de leerlingen op middelbare scholen heeft de aangeboden stof niet gekregen. Hierdoor vallen er de komende jaren veel leerlingen uit en moeten naar lager onderwijs. Ook houden scholen vast aan overgangsregels die bij full time schoolstudie gelden. Belachelijk, hierdoor moeten nu studenten naar ander lager onderwijs. Zowel schoolbestuur als kabinet faalt
 • Louis Jansen

  7 maanden geleden
  Uitstekende reactie minister Slob. Iedereen denkt tegenwoordig te kunnen schooien om geld.
 1. Talitha begroef haar vroeggeboren kindje in de tuin, op begraafplaats was geen plek: ‘Verdient niemand’
  PREMIUM

  Talitha begroef haar vroeggebo­ren kindje in de tuin, op begraaf­plaats was geen plek: ‘Verdient niemand’

  Verscheurd door verdriet om de dood van je vroeggeboren kindje en je dan ook nog zorgen moeten maken over waar je hem begraaft. Voor het zoontje van van Talitha van der Ziel en Denis Jolwa was geen plek op de begraafplaats in Hattem. Daarom kreeg hij een plekje in de achtertuin. Nu pleiten ze voor een eigen gedenkplek voor levenloos geboren kinderen. ,,Dit mogen andere ouders niet meemaken.”