Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Moeder mag geen aangifte doen tegen vrouw die zoontje (4) sloeg

EIBERGEN - Moeder Linda Schreuder uit Eibergen wil dat de politie haar aangifte opneemt, nadat een vrouw haar haar 4-jarige zoontje Ole op de bovenarm petste. De politie weigert dat en vindt het 'niet aangiftewaardig'.

Schreuder deed maandagmorgen met haar zoontje Ole boodschappen. „Hij was net buiten toen ik zag dat hij in zijn enthousiasme een vrouw wilde helpen met het duwen van haar winkelwagentje. Toen kreeg hij zomaar een tik op zijn bovenarm! Natuurlijk schrok mijn zoontje, en ik ook.”

Volgens Schreuder heeft Ole niet gehuild. „Hij was alleen geschrokken omdat hij juist wilde helpen, maar daarvoor bestraft werd.”

Woordenwisseling
Een woordenwisseling met de vrouw leverde volgens Schreuder weinig op. „Zij vond dat mijn zoontje van andermans spullen had moeten afblijven. Ik heb duidelijk proberen te maken dat je van andermans kinderen hoort af te blijven”, zegt Schreuder.

Toen de Eibergse aangifte wilde doen hoorde zij tot haar teleurstelling dat het incident niet aangiftewaardig was. Het beloofde telefoontje van de wijkagent kwam ook niet. „Ik had gehoopt dat de wijkagent bij mevrouw langs zou gaan om uit te leggen dat je een kind niet zo hoort te corrigeren.”

Heftig middel
De wijkagent neemt volgens een politiewoordvoerder op korte termijn contact op. Maar waarom is de aangifte in eerste instantie niet opgenomen? „Aangifte doen is een heel heftig middel. Dan moet er toch echt sprake zijn geweest van pijn of letsel. Ik begrijp dat dat niet het geval is. Daarom is de afweging gemaakt om eerst de wijkagent te vragen contact op te nemen”, meldt de woordvoerder.