Volledig scherm
© Menno Boon

Moeder van kleuter (4) die tik kreeg ziet af van aangifte

EIBERGEN -Linda Schreuder, wier zoontje Ole (4)maandag inEibergen een tik kreeg van een onbekende vrouw, neemt geen vervolgstappen. „Ik wil het er bij laten”,zegt ze na een gesprek met de wijkagent.

Dat betekent dat Schreuder ook geenaangifte doet. Dat wilde ze dinsdag al doen, maar de politie vondhet incident 'niet aangiftewaardig'.

Daarop stuurde de moeder aan op een gesprek met de vrouw die haar zoontje sloeg,maar ook daar ziet ze nu van af.

Conclusie
„Ik heb inmiddels een gesprek met de wijkagent hierover gehad en wil het er bij laten”, zegt Schreuder.„Het is niet zo dat ik nu anders denk over het gedrag van die mevrouw, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen dat er met haar niet te praten valt. Die behoefte heb ik ook niet meer en ik vind het prima dat de wijkagent het ook niet gaat doen.”

Helpen
Ole kreeg maandagmorgeneen tik op een arm toen tegen het winkelwagentje van een onbekende vrouw duwde.Volgens zijn moeder wilde hij alleen maar helpen en had de vrouw ook op een andere manier kunnen corrigeren.

Omdat een gesprek niet op gang kwam, noteerde Schreuder het nummerbord van de auto waarin de vrouw wegreed en zocht ze contact met de politie.