De autobrand die deze week de Nijmeegse wijk De Meijhorst opschrikte.
Volledig scherm
De autobrand die deze week de Nijmeegse wijk De Meijhorst opschrikte. © Bert Beelen

Moet de krant verantwoordelijkheid nemen en niet over autobranden schrijven?

De keuze van de redactie‘Er komt maar geen einde aan brandende auto's’ kopten we deze week op de voorpagina. We pakten uit met foto's en achtergrondverhalen over de reeks autobranden die de regio teistert, al maanden. In Culemborg, Arnhem, Veenendaal, Nijmegen en Grave vielen auto's  ten prooi aan brandstichters. ‘Als mijn auto de komende tijd in brand wordt gestoken', zo reageerde een lezer, 'stel ik De Gelderlander aansprakelijk’.

20 reacties

 • meneerM

  3 jaar geleden
  DG hoeft wat mij betreft oom niet te schrijven over autobranden. Het publiceren van foto s volstaat.
 • Valkje

  3 jaar geleden
  Waar zijn veel autobranden in Nederland? Ede, Utrecht, Culemborg,...en typische wijken elder in Nederland. Waar zijn al die autobranden in Zweden, in Parijs. Waarom schrijft de Gelderlander niet over de werkelijke achtergronden? Of is deze vraag al net iets te kritisch om te kunnen worden geplaatst?
 • Wouter

  3 jaar geleden
  Waar baseer jij dat op, dat straffen flink verhogen zou helpen? Dat is namelijk niet wat uit onderzoek daarnaar blijkt. Dit soort types kijkt namelijk helemaal niet naar de hoogte van de mogelijke straf, als ze zoiets doen. Die kijken allereerst naar de pakkans, en die is kennelijk laag.
 • MeneerDeMeute

  3 jaar geleden
  Goed artikelen. Hetzelfde geld voor de anti zwarte piet demonstrant of de gender ideologen. Men kickt op de aandacht en wil alleen maar meer. Goed dat de Gelderlander dit inziet
 • Dion

  3 jaar geleden
  Dat komt door die InHolland school die niet deugde.